5 Voordelen van slimme schakelaars

Een toenemend aantal huiseigenaren voegt “slimme” apparaten toe aan hun huis. Deze verbonden apparaten en toestellen voeren taken of geautomatiseerde routines uit om energie, geld of tijd te besparen of de veiligheid te verbeteren.

Slimme schakelaars variƫren in prijs, afhankelijk van het model. Hoewel slimme schakelaars duurder zijn dan traditionele lichtschakelaars, bieden ze verschillende voordelen.

Lees verder waarom je zou kunnen overwegen om zwart schakelmateriaal in jouw huis te integreren.

Gemak

Slimme schakelaars kunnen op elk moment en overal worden bediend, zolang er een WiFi-verbinding is. Als een huiseigenaar bijvoorbeeld een dagje weg is of op reis is, kunnen lichten of apparaten worden uitgeschakeld om energie te besparen. Ook kunnen lichten ’s nachts op afstand worden aangezet voor extra veiligheid. Slimme schakelaars kunnen zelfs zo worden geprogrammeerd dat ze aangaan wanneer iemand een kamer binnenkomt en weer uitgaan wanneer diegene de kamer verlaat.

Ambiance

Een slimme schakelaar kan worden ingesteld om te worden aangepast op basis van activiteit. De schakelaar kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om de helderheid van de verlichting geleidelijk te verhogen tijdens de make-up tijd in de ochtend en geleidelijk te dimmen voor het slapengaan.

Integratie van meerdere apparaten

Als onderdeel van slimme huisautomatisering kunnen de meeste slimme schakelaars verschillende apparaten integreren voor een handigere woonervaring. Een slimme schakelaar kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd als een aangepast alarm – waarbij de verlichting ’s ochtends wordt ingeschakeld samen met favoriete muziek. Op dezelfde manier kan een slimme schakelaar worden geprogrammeerd om zowel de verlichting als de airconditioning in te schakelen voordat de huiseigenaren op een zomeravond thuiskomen.

Verhoogde veiligheid

Sommige slimme schakelaars kunnen worden aangesloten op huisalarm- en beveiligingssystemen voor meer veiligheid wanneer huiseigenaren niet thuis zijn. Veel videodeurbellen kunnen worden gekoppeld aan een slimme lichtschakelaar en zelfs aan een videocamera en bewegingssensoren voor extra veiligheid.

Kostenbesparingen

Het gebruik van slimme schakelaars om verlichting, verwarming, koeling en het gebruik van apparaten efficiƫnt te regelen, kan maandelijks leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten.

Lees ook: 3 Redenen om een sales recruiter te huren