3 Educatieve redenen om van een Escape Room uw volgende familieplezier te maken

3 Educatieve redenen om van een Escape Room uw volgende familieplezier te maken

Ik weet al een tijdje van Escape Rooms. En een paar van mijn kinderen hadden de kans om een ontsnappingskamer te doen met vrienden op een verjaardagsfeestje. Maar ik had nog niet eerder door een vluchtkamer gespeeld. Nu ik dat wel heb gedaan, hou ik van de uitdaging. En ik heb gezien hoe leerzaam een ontsnappingskamerspel kan zijn.

Als je op zoek bent naar je volgende familie-avontuur, is een Escape Room niet alleen leuk, maar heeft het ook educatieve waarde. Hier is een blik op de bijzonderheden van het spelen door een ontsnappingsruimte en drie redenen waarom een ontsnappingsruimte je volgende educatieve familie-avontuur kan zijn.

Educatieve voordelen van een vluchtkamer

Het spelen door een vluchtkamer vereist kritisch denken

Beide vluchtkamers die we via Hero-Adventures hebben doorlopen, hebben een enorme hoeveelheid kritisch denken gevergd. De antwoorden liggen niet voor de hand. Soms liggen de puzzels niet eens voor de hand. Om een ontsnappingsruimte op te lossen moeten spelers kritisch denken.

Vaak hangt de ene puzzel in een ontsnappingsruimte af van de oplossing van andere puzzels, dus spelers moeten met behulp van probleemoplossende en kritische denkvermogen uitzoeken wat ze met de ontvangen informatie moeten doen als ze een deel van de puzzel hebben opgelost. Ze moeten ook verder kijken dan het voor de hand liggende wanneer ze proberen oplossingen te vinden.

Het oplossen van een ontsnappingsruimte vereist dat spelers samenwerken

Een van de ontsnappingskamerproblemen waar we in vielen, was onmiddellijk verspreiden en ieder gaat zijn eigen weg… “Oh kijk! Deze puzzel geeft ons een nummercode!”, “Hé, zit er iets in die jaszakken?”, “Kijk eens naar deze kaart! Ik denk dat het Morse Code is!”. Het is verleidelijk om dit te doen als je een ontsnappingskamer binnengaat, want er zijn zoveel verschillende stukjes van de puzzel op te lossen voordat je ooit de definitieve oplossing haalt. Maar al te vaak waren we verdeeld en probeerden we een moeilijke puzzel op te lossen toen de oplossing eenmaal was bereikt, toen we onze stukken gewoon in elkaar zetten.

We moesten ons realiseren dat we moesten samenwerken, en hoewel het nuttig was om ons op te splitsen en elk werk aan het oplossen van bepaalde puzzels, moesten we kijken naar hoe die puzzels in elkaar zaten en toegeven wanneer we hulp nodig hadden om de specifieke puzzel waar we aan werkten op te lossen. Toen we dit eenmaal gedaan hadden en een ritme hadden gevonden, was het makkelijker om een aantal van de uitdagingen op te lossen.

Veel van de uitdagingen in de kamers vereisen wiskunde en taalvaardigheid

De recente ontsnappingsruimte die we speelden vergde een goed beetje wiskunde en bevatte ook een paar woordpuzzels. Mijn kinderen kreunden om de wiskunde te zien, maar het was een goede manier om te wijzen op de noodzaak van wiskundige vaardigheden in het echte leven, in ieder geval in het oplossen van puzzels. Het grootste deel van de wiskunde was vrij eenvoudig, maar er kwam een lange vermenigvuldiging bij kijken, en sommige van de puzzels waren als ingewikkelde wiskundige woordproblemen (waarvoor ook leesvaardigheid nodig was).

Omdat je normaal gesproken niets uit je eigen tas mag hebben – inclusief mobiele telefoons – hadden beide ontsnappingskamers markeringsborden die toegankelijk waren. Deze konden worden gebruikt voor het opschrijven van cijfers of letters om de specifieke puzzels op te lossen. We hebben geleerd om problemen en woorden klein te schrijven zodat we het bord konden blijven gebruiken zonder iets te wissen wat we in de toekomst nodig zouden kunnen hebben.

Lees ook: De minder bekende voordelen van Niche Blogging