3 Redenen om een sales recruiter te huren

3 Redenen om een sales recruiter te huren

Samenwerken met een recruiter sales zou een goede zet kunnen zijn. Jw recruitment consultant kan jou namelijk tijd besparen en het hele proces versnellen dankzij zijn contacten en ervaring in de publieke sector.

Wat je misschien maanden had gekost, kan in korte tijd – soms slechts enkele dagen – worden gerealiseerd, aangezien recruitment consultants vaak van tevoren weten of een kandidaat van baan wil veranderen voordat ze dit officieel aankondigen.

Ze kunnen ook de stress van het proces verlichten en jou wat ademruimte geven, zodat jij je kunt concentreren op het eigenlijke sollicitatiegesprek en het selectieproces.

Tot slot, omdat bij professionele werving alles draait om reputatie, kun je er zeker van zijn dat zij je zullen helpen jouw ideale kandidaat aan boord te krijgen en alles zullen doen wat in hun macht ligt om ervoor te zorgen dat hij/zij de training, ontwikkeling en motivatie krijgt om bij jouw organisatie te blijven, wat betekent dat het nog wel even kan duren voordat je je weer met het wervingsproces bezig hoeft te houden!

Lees verder voor meer details.

Zij kunnen je helpen bij de voorbereiding van sollicitatiegesprekken

Het plannen van tijden; ervoor zorgen dat het relevante personeel alle details in hun agenda’s heeft staan, zodat niemand op het cruciale moment ontbreekt; inzicht krijgen in de tijdspanne tussen het sollicitatiegesprek en het aanbod.

Er komt heel wat bij kijken.

Professionele recruitment consultants houden zich al jaren bezig met het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zullen vrijwel zeker een sjabloon voor proces en structuur hebben om u te helpen zich voor te bereiden op de dag van het sollicitatiegesprek, zodat er niets cruciaals wordt overgeslagen.

Zij weten de juiste vragen te stellen

Deskundige professionele recruiters weten precies welke vragen ze moeten stellen om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de geschiktheid van kandidaten voor de functie.

Jouw recruitment consultant heeft een goed begrip van jouw organisatie en de functie, waardoor hij/zij je kan adviseren over de juiste vragen die je aan potentiƫle kandidaten kunt stellen.

Omdat zij de markt kennen, kunnen zij ook nagaan wat de huidige trends in de publieke sector zijn en welke onderwerpen tijdens het sollicitatiegesprek aan bod moeten komen. Zo ben je er zeker van dat jouw vragen een alomvattende aanpak hebben, zodat je de juiste werknemer kunt selecteren.

Ze zijn ervaren in het doen van een aanbod

Weten hoe en wanneer je een aanbod moet doen, is een kunst.

Tijd is een kritieke factor – te lang wachten kan betekenen dat jouw droomkandidaat een aanbod elders aanvaardt.

Het kan ook zijn dat jij een aanbod doet, maar dat de kandidaat over het aanbodpakket wil onderhandelen. Hoe pak je dat aan?

Ook in dit soort situaties heeft jouw recruitment consultant dan een schat aan ervaring en kan hij jou adviseren over de beste manier om verder te gaan.

Lees ook: Het belang van een call center in 2022