De voor- en nadelen van verschillende soorten internet

De voor- en nadelen van verschillende soorten internet

Met zoveel soorten internet is het moeilijk om te weten welke het beste is voor jouw huis of bedrijf. Er zijn grote verschillen tussen hen – snelheid, beschikbaarheid, levering en meer. Klik hier om meer te weten over zakelijk internet.

Blijf lezen om meer te weten te komen over de drie belangrijkste soorten internet en de voor- en nadelen van elk ervan.

Inbelinternet

Inbelinternet verbindt gebruikers met het internet via een telefoonlijn.

Voordelen

Inbelinternet is bijna overal beschikbaar. Gebruikers in afgelegen en landelijke gebieden kunnen meestal ingebeld worden. Veel soorten internet kunnen deze locaties niet bereiken

Nadelen

Vanwege de telefoonaansluiting kunnen gebruikers niet aan de telefoon komen en tegelijkertijd online zijn. Dit is een probleem voor de high-tech wereld van vandaag. Bovendien levert het inbellen geen high-speed internet op. Het kan enkele minuten duren om een enkele webpagina met een inbelverbinding te laden.

DSL-internet

DSL (kort voor Digital Subscriber Line) technologie maakt verbinding met het internet via telefoonnetwerkdraden.

Voordelen

DSL levert high-speed internet – de upload- en downloadsnelheden variĆ«ren, maar ze zijn meestal sneller dan dial-up. Hoewel DSL gebruik maakt van telefoonlijnen, kunnen huishoudens tegelijkertijd verbinding maken met het web en met de telefoon praten.

Nadelen

De snelheid van het internet is niet altijd consistent bij het gebruik van DSL. De afstand tot de provider bepaalt de sterkte van de verbinding – dus je buurman in de straat kan veel hogere snelheden hebben dan jij, ook al betaal je dezelfde prijs. Bovendien is DSL slechts op beperkte afstand van de provider beschikbaar, zodat veel huizen er geen toegang toe hebben.

Satelliet Internet

Satelliet internetproviders gebruiken een satelliet duizenden kilometers boven de aarde om hun gebruikers met het internet te verbinden. Je verzoeken worden verstuurd naar een Network Operations Center (NOC) waar de informatie wordt teruggestuurd via de satelliet, via je schotel en uiteindelijk naar je computer.

Voordelen

Net als dial-up, kan satellietinternet landelijke huizen en bedrijven bereiken. Satellietinternet is een manier voor afgelegen en landelijke gebieden om breedbandsnelheden te krijgen.

Nadelen

Hoewel satellietinternet voor een hoge snelheid kan zorgen, zijn de snelheden niet extreem hoog. Het is misschien onmogelijk om taken te doen die echt hoge snelheden vereisen, zoals videochatten of online gamen.

Lees ook: Kok vs. Chef: Wat is het verschil?