De voordelen van het uitbesteden van klantenservice

De voordelen van het uitbesteden van klantenservice

Dit artikel schetst de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de klantenservice en hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijfscultuur en jouw consumentengedrag niet negatief worden beïnvloed.

Een toevloed van nieuwe klanten en een verhoogde belangstelling voor jouw bedrijf is een geweldig probleem voor het management en de belanghebbenden.

Maar als jouw voicemail volloopt, e-mails onbeantwoord blijven en live chats onbezet blijven, mis je kansen om websitebezoekers te converteren, de omzet te verhogen en het bedrijf te laten groeien. Als jouw interne CX-team de spanning voelt (vooral tijdens een vakantieseizoen), dan is dit artikel perfect voor jou!

De disruptors in deze ruimte zijn elk gericht op verschillende industrieën, maar het gemeenschappelijke thema is het aanpakken van de uit te besteden kwesties die uniek zijn voor elk bedrijf, terwijl intern personeel de unieke, hoogwaardige en laag-volume vragen kan behandelen die alleen zij kunnen (en zouden moeten) beantwoorden. Neem voorbeeld aan hoe klantenservice NLZIET het doet.

Laten we eens kijken naar de volgende drie voordelen:

Betere technologie en middelen

Door samen te werken met een outsourcer voor klantenservice of een contactcentrum krijg je toegang tot de nieuwste technologie (zoals bedrijfssoftware en computer-/serverprogramma’s, de creatie van beveiligde datawarehousing, VPN’s, moderne computerterminals en netwerkhardware, geavanceerde chatbotopstellingen, enzovoort) die misschien niet in jouw budget voor een build-out zitten.

Potentieel kortere responstijden

Meer dan de helft van de klanten zal nooit meer zaken doen met een bedrijf dat hen slechts één keer in de steek laat. Dat is een behoorlijk hoge drempel om overheen te komen. Maar als ze aan het winkelen zijn en jij bent niet beschikbaar om vragen te beantwoorden, dan worden jouw potentiële fans de klanten van iemand anders.

Het beperken van uren of kanalen is geen manier om door het leven te gaan. Meer “hands-on-deck” en een groter aantal beschikbare agenten betekent een aanzienlijke vermindering van de responstijden, wat de belangrijkste drijfveer is voor succes en tevredenheid van de klant (en vergeet ook niet minder slechte recensies online). Een e-Commerce winkel kan de mooiste graphics en de goedkoopste prijzen hebben, maar nog steeds een ongelooflijk aantal verkopen verliezen als de CX slecht is.

Minder hoofdpijn

Voor velen is de mogelijkheid om multichannel-dekking in meerdere talen te hebben zonder het allemaal te moeten beheren, meer waard dan de fundamentele kostenvoordelen. Machine learning en AI-aangedreven contactcentersoftware maken het beheren van deze kanalen allemaal tegelijk aanzienlijk eenvoudiger dan ooit tevoren.

Lees ook: Hoe ontwerp je de perfecte woonkamer?