Hoe ontwerp je de perfecte woonkamer?

Hoe ontwerp je de perfecte woonkamer?

Hier zijn een paar handige Woonspots styling tips en trucs om van de woonkamer de ultieme bestemming te maken.

Begin met een plan, niet met kussens

De eerste stap? Koop geen kussens. Veel mensen beginnen met het kopen van kussens en hebben dan geen enkele reden om deze ruimte in te richten. De basis [van het ontwerp] is een visie en een plan. Omdat in jouw woonkamer allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden, of dat nu een cocktailparty is of een filmavond met het gezin, is het belangrijk om een indeling en een meubelplan te ontwikkelen die rekening houden met jouw levensstijl.

Investeer in de bank

Zodra de functionaliteit is bedacht, is het eerste meubelstuk dat je moet kopen de bank. Het is belangrijk om een stuk te vinden dat de tand des tijds zal doorstaan en een kwaliteitsstuk zal zijn.

Accentueer met verlichting

Bij het plannen van de inrichting van de kamer en de raambekleding is natuurlijk licht van groot belang. Je moet ervoor zorgen dat er hoge en lage verlichting is. Voor dit deel van het ontwerp kunt u lampen kiezen die de algehele esthetiek ondersteunen en fungeren als sculpturale noten.

Definieer de kamer met vloerkleden

Vloerkleden die het territorium opeisen ogen esthetischer. Zorg ervoor dat het tapijt is veel groter dan de zitruimte. Sizing groter met het tapijt zal uiteindelijk maken de kamer groter lijken. Ga meer oversized dan je zou denken, gewoon ervoor te zorgen dat niet belangrijke circulatie paden doorsnijden en het houden van alle voorpoten van een zitgroep op het tapijt gebied. Het vloerkleed hoeft niet altijd een gedurfd statement te maken. Er zullen veel andere elementen meespelen, dus zorg er ook voor dat de kleur, de textuur en het patroon van het tapijt in evenwicht zijn met het hele schema.

Voeg persoonlijkheid toe

Accessoires zijn meer dan alleen snuisterijen of rommel. Ze zijn een kans om een verhaal te vertellen over de persoonlijkheid en het leven van de huiseigenaar. Door deze stukken te verweven in het totale ontwerp, zal de ruimte echt als jouw huis aanvoelen.

Lees ook: Waarom is wieluitbalancering belangrijk?