Twee redenen om een scooter te leasen

Twee redenen om een scooter te leasen

Hier zijn de twee grootste redenen om een scooter te leasen.

Scooters gaan niet zo hard

Scooters zijn over het algemeen niet zo krachtig als motorfietsen, wat geweldig is als je voor het eerste scooter leasen. Te veel vermogen kan de besturing lastig maken en als je geen ervaren rijder bent, kan het gemakkelijk zijn om de controle te verliezen.

Motoren kunnen variëren in grootte van 141cc tot 1.050cc (en in sommige gevallen zelfs meer), terwijl de meeste scooter motoren variëren van 51cc tot 280cc. Scooters van 50cc kunnen gemiddeld tot 25 km/u. krijgen en sommige bereiken een topsnelheid van 40mph, terwijl 250cc scooters kunnen meestal raken een topsnelheid van 30 km/u.

Als je in een stad of stad woont en de scooter alleen nodig hebt voor korte reizen, is een 51cc-scooter perfect, maar als je op zoek bent naar een beetje verder te reizen, wil je misschien iets met een beetje meer oomph om je van A naar B te krijgen.

 

Met de scooter kan je file’s vermijden

Wettelijk gezien kunnen scooters op veel gebieden optimaal gebruik maken van de busbaan, zodat u de wachtrij kunt overslaan en goed op tijd op de weg kunt zijn als u er één als eerste koper kiest. Kijk op de website van uw gemeente om te zien of dit in uw regio van toepassing is.

Het ritsen door de stad is ook een groot voordeel, waardoor het woon-werkverkeer een stuk makkelijker, sneller en minder stressvol wordt. Scooters zijn ook klein genoeg om te knijpen in de krapste van de parkeerplaatsen en het beste deel is …. ze zijn meestal vrij om te parkeren!

Betaal- en displayplaatsen van de gemeente, parkeerzones en beperkte wachtplaatsen in Nederland kunnen allemaal gratis worden gebruikt door scooter- en motorrijders. Particuliere parkeergarages hebben vaak gratis parkeerplaatsen voor motorfietsen, en zelfs gewone betaal-en-display parkeergarages hebben meestal een beleid van het toestaan van fietsen om ticket-vrij te parkeren, op voorwaarde dat ze dat doen in een parkeergarage en niet op een loopbrug.