Wat zijn de voordelen van het isoleren van gebouwen met zacht purschuim?

Wat zijn de voordelen van het isoleren van gebouwen met zacht purschuim?

Een goede thermische isolatie van het gebouw is zeer belangrijk. Waarom? Vooral vanwege de besparing, die bij gebruik van PUR-schuim kan oplopen tot 50%! Ontdek welke voordelen je krijgt door purschuim te gebruiken voor de thermische isolatie.

Voordelen van zachte purschuim

Twee soorten schuim worden gebruikt om huizen te isoleren. De eerste – opencellig schuim, in de volksmond zachtschuim genoemd – is geschikt voor het isoleren van binnenruimtes, bijvoorbeeld zolders en muren. Het spuiten gebeurt rechtstreeks van binnenuit op de dakconstructie, met behulp van gespecialiseerde sproeiapparatuur. Het duurt slechts enkele seconden voordat het volume van het schuim 120 keer groter is, waardoor een laag warm, strak en flexibel thermisch schuim ontstaat.

De voordelen van opencellig schuim zijn in de eerste plaats de duurzaamheid. Na het aanbrengen behoudt het schuim zijn eigenschappen gedurende de hele levensduur van het gebouw en tegelijkertijd oxideert het niet, krimpt het niet en valt het niet. Een ander groot voordeel is de kwaliteit en de continuïteit van de oppervlaktedekking. De sproeitechniek maakt het mogelijk om voegen in de isolatie en dus warmtebruggen te elimineren door het opvullen van alle openingen en leegtes. Hierdoor vermijdt u warmteverlies in de winter en kunt u in de zomer uw ruimtes beschermen tegen oververhitting. Geluidsisolatie, dat wil zeggen uitstekende geluiddempende eigenschappen, is een ander voordeel van de toepassing van polyurethaanschuim.

Aan een aantal voordelen is het de moeite waard om de dampdoorlaatbaarheid toe te voegen, waardoor er geen condensatie op de wanden en plafonds optreedt. Het met opencellig schuim bedekte oppervlak “ademt”, er is geen condensatie van vocht in de ruimtes. En het belangrijkste voor uw dierbaren is dat PUR-schuim een reukloos materiaal is, geen stof produceert en geen schadelijke stoffen afgeeft tijdens het gebruik. Het is ook bestand tegen schimmels en zwammen en veroorzaakt geen allergische reacties bij mens en dier. Vergeet ook niet dat een goed functionerend team maar liefst 400 m2 schuimisolatie per dag kan uitvoeren!

Lees ook: Wat je moet overwegen voordat je geld doneert…